10 فواید سلامتی و تغذیه ای انار

میوه ای گرد و قرمز رنگ است. آنها دارای یک گوشت داخلی سفید هستند که به طور متراکم با دانه های خوراکی ترد و آبدار به نام آریل پر شده است. آنها ممکن است بیشتر به خاطر آبمیوه های رنگارنگی که اغلب در آن استفاده می شوند شناخته شوند، اما این میوه های منحصر به فرد چیزهای بیشتری برای ارائه دارند. انار با پتانسیل حمایت از بسیاری از جنبه های سلامت، از ایمنی گرفته تا سلامت مغز، ارزش افزودن به برنامه غذایی سالم شما را دارد.کیفیت مطلوب این میوه در کشورمان باعث شده صادرات انار ایران وضعیت مطلوبی داشته باشد. این مقاله به بررسی فواید تغذیه ای و سلامتی فراوان انار می پردازد.

خواص انار: ۷۰ مهم ترین فواید انار برای سلامتی و درمان+ 8 مضرات انار - مجله کسب و کار بازده

1. پر از مواد مغذی دانه های کوچک صورتی رنگ درون انار به نام آریل ها بخش خوراکی میوه هستند. در حالی که حذف آنها از گوشت داخلی میوه می تواند کار فشرده ای باشد، مشخصات غذایی و طعم آنها ارزش سرمایه گذاری را دارد. به طور کلی، انار کالری و چربی کمی دارد اما فیبر، ویتامین و مواد معدنی بالایی دارد. آنها همچنین حاوی مقداری پروتئین هستند.

2. همانند پرتقال خونی سرشار از آنتی اکسیدان آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که به محافظت از سلول های بدن شما در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند. رادیکال های آزاد همیشه در بدن شما وجود دارند، اما وجود بیش از حد آنها می تواند مضر باشد و به تعدادی از بیماری های مزمن کمک کند (منبع مورد اعتماد 3). انار سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات پلی فنلی است که از این آسیب محافظت می کند. ترکیبات فعال زیستی اصلی با فعالیت آنتی اکسیدانی که در انار یافت می شوند، پونیکالاژین ها، آنتوسیانین ها و تانن های قابل هیدرولیز نامیده می شوند (4Trusted Source، 5Trusted Source، 6Trusted Source). دریافت آنتی اکسیدان ها از سبزیجات و میوه هایی مانند انار یک راه عالی برای حمایت از سلامت کلی و کمک به پیشگیری از بیماری است.

3. ممکن است به جلوگیری از التهاب کمک کند التهاب کوتاه مدت یک پاسخ طبیعی بدن به عفونت و آسیب است. با این حال، التهاب مزمن در صورت درمان نشدن می تواند مشکل ساز باشد – و امروزه به خصوص در فرهنگ های غربی رایج است. هنگامی که التهاب مورد توجه قرار نگیرد، می تواند به بسیاری از بیماری های مزمن، از جمله بیماری قلبی، دیابت نوع 2، سرطان و بیماری آلزایمر کمک کند. خوردن انار ممکن است به پیشگیری از التهاب مزمن مرتبط با افزایش خطر بیماری مزمن کمک کند (منبع معتبر 7). این تا حد زیادی به ترکیباتی به نام پانیکالاژین نسبت داده می شود که در مطالعات لوله آزمایش و حیوانات نشان داده شده است که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند.

بایدها و نبایدهای نوشیدن آب انار در فصل سرما - www.oipf.ir

4. ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشد برخی از مطالعات لوله آزمایش نشان داده‌اند که ترکیبات موجود در میوه، آب و روغن انار می‌تواند به کشتن سلول‌های سرطانی یا کاهش سرعت گسترش آنها در بدن کمک کند (منبع مورد اعتماد، منبع 13، منبع معتبر 14). هم مطالعات آزمایشگاهی و هم مطالعات انسانی نشان می دهد که انار شیرین ممکن است به مبارزه با التهاب و کند کردن رشد سلول های سرطانی کمک کند. در واقع، این میوه اثرات ضد توموری در سرطان های ریه، سینه، پروستات، پوست و روده بزرگ نشان داده است.

5. ممکن است مزایای سلامت قلب را ارائه دهد شواهدی وجود دارد که میوه های غنی از ترکیبات پلی فنلی مانند انار ممکن است برای سلامت قلب مفید باشند (4Trusted Source، 6Trusted Source). مطالعات لوله آزمایش نشان داده اند که عصاره انار ممکن است استرس اکسیداتیو و التهاب در شریان ها را کاهش دهد، فشار خون را کاهش دهد و به مبارزه با تصلب شرایین کمک کند – تجمع پلاک در رگ ها که می تواند منجر به حملات قلبی و سکته شود.

6. حمایت از سلامت ادرار مطالعات آزمایشگاهی و انسانی نشان داده اند که عصاره انار ممکن است به کاهش تشکیل سنگ کلیه کمک کند، مزیتی که عمدتاً به فعالیت آنتی اکسیدانی آن نسبت داده می شود. در یک مطالعه، به بزرگسالان 18 تا 70 ساله که سنگ کلیه مکرر را تجربه می کردند، 1000 میلی گرم عصاره انار به مدت 90 روز داده شد. مشخص شد که این به مهار مکانیسم تشکیل سنگ در بدن کمک می کند.

7. ممکن است خاصیت ضد میکروبی داشته باشد ترکیبات میوه هایی مثل انار و سیب قرمز ممکن است به مبارزه با میکروارگانیسم‌های مضر مانند انواع خاصی از باکتری‌ها، قارچ‌ها و مخمرها کمک کند (12Trusted Source، 22Trusted Source، 23Trusted Source). برای مثال، هم مطالعات قدیمی‌تر و هم جدیدتر نشان می‌دهند که ممکن است با هدف قرار دادن میکروب‌های دهانی ناخواسته که در صورت رشد بیش از حد مشکل‌ساز می‌شوند، از سلامت دهان شما محافظت کنند (مانند میکروب‌هایی که باعث بوی بد دهان می‌شوند و باعث پوسیدگی دندان می‌شوند.

انار و این همه خاصیت درمانی! | پایگاه خبری جماران

8. ممکن است استقامت ورزش را بهبود بخشد پلی فنول های موجود در انار ممکن است استقامت ورزش را افزایش دهند، یعنی مدت زمانی که می توانید قبل از خستگی در یک فعالیت بدنی شرکت کنید. یک مطالعه انسانی نشان داد که مصرف تنها 1 گرم عصاره انار 30 دقیقه قبل از دویدن، زمان خستگی را تا 12 درصد افزایش می دهد.

9. برای مغز شما مفید است انار حاوی ترکیباتی به نام الاژیتانین است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند و التهاب را در بدن کاهش می دهد. به این ترتیب، آنها همچنین مزایای محافظتی برای مغز شما در برابر شرایطی که تحت تأثیر التهاب و استرس اکسیداتیو هستند، ارائه می دهند. خواص رب انار هم اشتراکاتی با خواصی که گفته شد دارد.

10. از سلامت دستگاه گوارش حمایت می کند تحقیقات قدیمی‌تر و جدیدتر نشان می‌دهد که سلامت دستگاه گوارش، که عمدتاً توسط باکتری‌های روده تعیین می‌شود، به شدت با سلامت کلی مرتبط است. به این ترتیب، حمایت از سلامت دستگاه گوارش شما مهم است و انار می تواند بخشی از این تلاش باشد. برخی از مطالعات حیوانی قدیمی و جدیدتر نشان داده اند که انار دارای اثرات ضد التهابی و ضد سرطانی است که نیاز به فعالیت در روده دارد و تا حد زیادی محتوای اسید الاژیک آن را شامل می شود. مطالعات لوله آزمایش همچنین نشان داده است که انار می تواند سطح باکتری های مفید روده از جمله بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیلوس را افزایش دهد، که نشان می دهد ممکن است پربیوتی داشته باشد.

 

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.