میوه خرمالو در بازار امروز که با نامهای «شارون میوه»، «کاکی»، «کاکی» و «خرمال ژاپنی» نیز شناخته میشود، یک میوه استوایی گوشتی و فیبری است که از خانواده Ebenaceae است.
اگرچه بومی چین، تایوان و میانمار است، اما کشت میوه های خرمالو در مناطق جدید جهان مانند منطقه مدیترانه به شدت افزایش یافته است. بزرگترین تولیدکنندگان خرمالو در سراسر جهان عبارتند از: چین، کره جنوبی و اسپانیا علاوه بر این، اسپانیا یکی از صادرکنندگان عمده میوه است، به ویژه در اروپا، و در رتبه بندی 10 صادرات جهانی قرار دارد.
در کشورهای نیمکره شمالی، مانند اسپانیا، میوه خرمالو معمولاً از اواخر سپتامبر تا اوایل ژانویه برداشت می شود و معمولاً زمانی به بازار عرضه می شود که میوه اسیدیته کمی داشته باشد و در درجه اول طعم شیرینی داشته باشد.
از ویژگی های ظاهری خرمالو می توان به پالپ نارنجی رنگ آن و عدم وجود دانه اشاره کرد که از ویژگی های جذاب این میوه ها می باشد. واریته هایی وجود دارند که قابض بودن بالایی از خود نشان می دهند که می توان آن را یک ویژگی نامطلوب در نظر گرفت.
این به دلیل ماهیت شیمیایی تانن ها است که در گونه های غیر قابض نامحلول هستند و محلول در قابض ها تاننهای محلول میتوانند به پروتئینهای بزاق پیوند بخورند و باعث رسوب یا تجمع آنها شوند و باعث ایجاد احساس خشکی در دهان شوند.
“Rojo Brillante” یکی از مهمترین گونه های تجاری خرمالو در اسپانیا است. این یک رقم قابض نوک تیز است که به طور خود به خود در منطقه شرقی اسپانیا، در امتداد رودخانههای Xúquer و Magro، در زمینهای پست دره، با خاکهای فشرده و غنی و آب و هوای معتدل منشأ گرفته و تولید شده است.
این میوه ها بر اساس مقررات (EU) شماره 1151/2012، تایید شده توسط شورای نظارتی PDO ‘Kaki Ribera del Xúquer’ و تایید شده توسط سازمان ملی اعتباربخشی اسپانیا (ENAC) تحت عنوان حفاظت شده مبدا (PDO) محافظت می شوند.
استانداردهای کیفیت و قابلیت ردیابی را در کل فرآیند تضمین می کند [6]. برخی از نویسندگان خواص فیزیولوژیکی، و همچنین برخی از اجزای میوه خرمالو «Rojo Brillante»، از جمله قندهای محلول، کاروتنوئیدها و ترکیبات فنلی را مطالعه کردهاند. با این حال، طبق دانش نویسندگان، هیچ اطلاعاتی در مورد سایر اجزاء مانند فیبر، ویتامین C یا مواد معدنی موجود در میوه های این گونه گزارش نشده است [7،8،9].
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.