مقدار زیادی از محصولات جانبی از صنعت نفت تولید می شود.
در این میان، کیک های تخمه آفتابگردان سقز پتانسیل استفاده برای مصارف انسانی را دارند و در نتیجه به مفهوم پایداری و اقتصاد دایره ای دست می یابند.
این مطالعه ترکیب تغذیهای دانههای آفتابگردان، روغن پرس سرد و کیکهای پرس باقیمانده را با هدف ارزشگذاری آن بهعنوان یک ماده غذایی ارزیابی کرد. روغن آفتابگردان عمدتاً حاوی اسیدهای اولئیک (19.81٪) و لینولئیک (64.35٪) است که توسط انسان قابل سنتز نیستند و باید از طریق رژیم غذایی جذب شوند.
تخمه آفتابگردان بسیار مغذی است (33.85 درصد پروتئین و 65.42 درصد لیپید و 18 عنصر معدنی). به دلیل محتوای غنی لیپیدها، آنها عمدتاً به عنوان منبع روغن نباتی استفاده می شوند.
در مقایسه با دانهها، کیکهای روغنی آفتابگردان غنیتر از فیبر (به ترتیب 31.88 و 12.64 درصد برای نمونهها به صورت گلوله و کیک) و پروتئین (20.15 و 21.60 درصد) با پروفایل اسیدهای آمینه متعادل هستند.
روغن باقی مانده (15.77٪ و 14.16٪) در اسیدهای چرب غیراشباع (95.59٪ و 92.12٪) فراوان است.
مقایسه بین این سه محصول وجود اجزای ارزشمندی را نشان داد که آنها را برای رژیم های غذایی سالم با دریافت کافی مواد مغذی و سایر ترکیبات زیست فعال با اثرات مفید مناسب می کند.
کلمات کلیدی: پایداری، تخمه آفتابگردان، تخمه آفتابگردان خام عمده، کیک روغنی آفتابگردان، پارامترهای مغذی، طبقه بندی، مشخصات اسیدهای آمینه، ترکیب اسیدهای چرب
قابل اعتماد و متخصص:
1. مقدمه
سالانه مقادیر زیادی زباله و پسماندهای زیست تخریب پذیر از صنایع غذایی تولید و دور ریخته می شود.
این باقیمانده ها نیاز به اکسیژن بیوشیمیایی و شیمیایی بالایی دارند.
به همین دلیل زباله های تصفیه نشده به میکرو فلورا آسیب می رسانند [1]. ضایعات مواد غذایی تخمه آفتابگردان خام محتوای چربی بالا به دلیل فعالیت آنزیمی مداوم، مستعد اکسیداسیون و در نتیجه برای میکرو فلور مضر هستند، که فساد را تسریع میکند و امکانات فناورانه دفع را محدود میکند.
حفاظت از محیط زیست باید اولویت اول سیاست بین المللی باشد [2].
امروزه با توجه به گسترش سریع جمعیت انسانی و مسائل زیست محیطی کنونی (بهره برداری بیش از حد از منابع، تخریب محیط زیست)، انتقال به اقتصاد دایره ای و تدوین استراتژی های جدید برای به حداقل رساندن ضایعات مواد غذایی در حین عرضه ضروری است.
زنجیره [3،4]. علاوه بر این، مشکلات مربوط به دفع هزینه و استفاده از محصولات جانبی به یک چالش فزاینده تبدیل شده است [5].
روش های مرسوم برای دفع و ارزش گذاری زباله عبارتند از سوزاندن، تخمیر هوازی، کمپوست، کود و مواد غذایی [6].
راه حل های جایگزین عبارتند از استخراج حداکثر ارزش از زباله، در نتیجه ترکیب زیست فعال و گردش مجدد آنها در فرآیند، تولید تخمه آفتابگردان چینی با ارزش افزوده و در نتیجه ایجاد مفهوم “زباله است.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.